Solmare | O nama
izvorni hrvatski suveniri
hrvatsko, suveniri, izvorni, originalni, sol, morska, solni, cvijet
15255
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15255,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

O nama

S VAMA OD 2007.

Priča Solmare započela je 2007. godine u kreativnom okruženju obiteljskog obrta TEA na temeljima vizije o objedinjavanju hrvatske autohtone sirovine – soli pod jednim brandom, te ponude suvenira od soli na domaćem i inozemnom tržištu kroz turistički sektor.

Zbog stalnog rasta i jednostavnosti poslovanja, obrt 2013. godine prerasta u poduzeće DATEA STUDIO koje nastavlja širiti svoju ponudu na tržištu.

Solmare - asortiman

SOLMARE ASORTIMAN

Kao osnova prodajnog asortimana pod brandom Solmare nalaze se različite vrste soli

  • prirodna morska sol,
  • cvjetna sol (solni cvijet)
  • mirisna sol za kupanje obogaćena prirodnim eteričnim uljima
  • sol sa začinima iz vlastitog uzgoja

sve pakirano u posebno dizajnirana pakiranja.

ORIGINALNA AMBALAŽA

Za sve proizvode iz naše ponude kreirali smo originalnu i unikatno izrađenu ambalažu od prirodnih materijala.

Suveniri su dizajnirani proučavanjem starinskog pakiranja te namirnice – u platnene vreće; žake, žakle.

Upotrebljavaju se isključivo prirodni materijali hrvatskog podrijetla, dok se opisi proizvoda tiskaju ili izrađuju na 5 različitih jezika.

Solmare - prirodna morska sol s Jadrana

Zlatko Komadina i Dorotea Mihovec
Dobitnici smo i priznanja za Najsuvenir na “Kvarner Expo” 2017., koje nam je osobno uručio Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije.

www.crikva.hr/suveniri-od-prirodne-morske-soli-proglaseni-najboljim-na-kvarner-expu-u-crikvenici

NAGRAĐIVANA KVALITETA

Osnovna sirovina za suvenire Solmare je jadranska morska sol te se u suvenire pakira isključivo sol s Jadrana, točnije sol iz ninske solane za koju je Solmare vezan od svojih početaka. Zajedno sa solanom, tadašnji obrt TEA započeo je s pakiranjem soli u posebnu ambalažu stvarajući tako suvenire koji su ubrzo prepoznati kao vrhunski hrvatski proizvod.

To dokazuje i najvažnije hrvatsko priznanje vezano uz turizam – diploma „Plavi cvijet“ za najbolji hrvatski suvenir 2009. godine koju je Ministarstvo turizma RH dodijelilo Solani Nin, a kojoj je obrt TEA bio službeni dizajner i proizvođač suvenira do 2011. godine.

PRIRODNA JADRANSKA SOL

Sol koja se pakira u Solmare suvenire je isključivo prirodna sol, bez dodatka aditiva protiv grudanja i vlažnosti, a namijenjena je svima koji prepoznaju ove proizvode kao dio priče o hrvatskoj kulturi i njenim običajima.

Solmare mirisna sol